More... Δελτίο Τύπου:Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ΕΑΒ

Δελτίο Τύπου:Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ΕΑΒ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της…

More... Δελτίο Τύπου:Χορηγία rapid tests

Δελτίο Τύπου:Χορηγία rapid tests

Xορηγία rapid tests προς το Δήμο Αλίαρτου –Θεσπιέων, προκειμένου αυτά να διενεργηθούν σε δημότες, προέβη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ τομέας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

More... Δελτίο τύπου:Δωρεά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης

Δελτίο τύπου:Δωρεά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης

Ευχαριστήριο μήνυμα από την Δ/νση Δευτερ.Εκπ/σης Βοιωτίας προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας όσο και στις εταιρείες μέλη του: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ ,ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ , ΣΥΜΕΤΑΛ…

More... Δελτίο Τύπου 27/01/2021

Δελτίο Τύπου 27/01/2021

Elval Colour και Βιωσιμότητα το 2020

More... Δελτίο Τύπου Διαδικτυακής Κοπής Πίτας 20ης Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου Διαδικτυακής Κοπής Πίτας 20ης Ιανουαρίου 2021

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω τηλεδιάσκεψης η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Του προέδρου του ΣΒΣΕ κ. Νικολάου Κουδούνη Προς την παραγωγική βάση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Οινόφυτα, 15 Απριλίου 2020

Αγαπητοί, μέλη και συνεργάτες, Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒΣΕ σας εύχονται η φετινή Ανάσταση και το Πάσχα να εορτασθούν από όλους μας με την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα ουσιαστικής Ανάκαμψης, Ανάπτυξης και Δημιουργίας. Η επόμενη ημέρα καλεί σύσσωμη την επιχειρηματική κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα την φέρουν μπροστά από τα γεγονότα. Εν όψει των σοβαρών αναταράξεων που έχει επιφέρει και σίγουρα θα συνεχίσει να συσσωρεύει η εξάπλωση της νόσου από τον ιό Covid-19 στο σύστημα υγείας, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα σώματα ασφαλείας και πλήθος άλλων ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανιδιοτελώς στρατευθεί για τον περιορισμό του και την εξάλειψη του και δίδουν τον τιτάνιο αγώνα διάσωσης των συμπολιτών μας, έρχονται να προστεθούν οι εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χειμάζονται από την μερική ή ολική διακοπή των εργασιών τους και την συνακόλουθη μείωση του τζίρου τους και της ανάγκης ρευστότητας τους. Έρχονται να προστεθούν οι εργαζόμενοι τους που προσδοκούν η επόμενη μέρα να τους βρει στη δουλειά τους. Όλοι μας έχουμε ήδη διδαχθεί από την στωικότητα την υπομονή αλλά και με τη σθεναρά θέληση μας για ένα καλύτερο αύριο.
Κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε τακτικότερα και να συν-δημιουργήσουμε μία αξιόλογη ώσμωση που φιλοδοξούμε να αποτελέσει το εργαλείο περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων και των συνεργασιών. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπούμενος από το ΣΒΣΕ προτίθεται και διατίθεται να αποτελέσει μαζί με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, μία ομάδα οικονομικής και αναπτυξιακής κρούσης που θα ασχοληθεί με την αποτύπωση της παρούσης κατάστασης την καταγραφή των προβλημάτων και με την διαμόρφωση προτάσεων που θα διασφαλίσουν όχι μόνο την βιωσιμότητα αλλά και την αναπτυξιακή ώθηση της Περιφέρειας.
Στην πρόσφατη δύσκολη περίοδο της κρίσεως του Covid-19, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις με κύριο άξονα την ενδυνάμωση των μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων που «έκλεισαν» με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρευστότητας και την οικονομική αδυναμία τους.
Συγκεκριμένα προτείναμε την χαμηλότοκη χρηματοδότηση για άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να μπει ρευστό στην αγορά, την άμεση επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ, ζητήσαμε και πετύχαμε τη διεύρυνση της λίστας των προστατευόμενων ΚΑΔ, ζητήσαμε θέσπιση κινήτρων άμεσης εξόφλησης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να είναι σε θέση να είναι απολύτως συνεπείς σε αυτές,
έχουμε ζητήσει επιτάχυνση ελέγχων και καταβολής δόσεων Αναπτυξιακών νόμων και προσβλέπουμε σε ειδικά μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της μεταποίησης της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής.
Αγαπητοί φίλοι οφείλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις που επέδειξαν αξιέπαινη Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα προβαίνοντας σε δωρεές και χορηγίες προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ωσαύτως πρέπει να συγχαρούμε το σύνολο των επιχειρήσεων για τα μέτρα υγιεινής που εφάρμοσαν στις συναλλαγές τους και στους χώρους εργασίας με αποτέλεσμα να έχουν επιτύχει άψογα αποτελέσματα φραγής της διασποράς του ιού.
Αγαπητοί φίλοι ας απολαύσουμε τις μέρες των εορτών με ασφάλεια για να επανέλθουμε όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα.
Με τις θερμότερες ευχές μου