Η εισήγηση του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Νίκου Κουδούνη, με θέμα «Βοιωτική Βιομηχανία, Μοχλός Ανάπτυξης του Νομού – Παρόν και Μέλλον», επικεντρώθηκε στην προβολή των αναγκών της Βιομηχανίας και τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, μέσω:

A.    Της ανάπτυξης και διασφάλισης υγιούς επιχειρηματικού κλίματος, ώστε η επιχείρηση να είναι σε θέση να προωθήσει την επιχειρηματικότητα, με υπεύθυνο τρόπο, σε περιβάλλον ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

B.    Της συστηματικής διεκδίκησης για τη θεσμοθέτηση Βιομηχανικής περιοχής στον άξονα Οινόφυτα – Σχηματάρι – Θήβα, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού. Η θεσμοθέτηση ΒΙΠΕ θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη των υποδομών που είναι απαραίτητες για τον εύρυθμο και ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, με γνώμονα την υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για υποδομές που καλύπτουν την ανάγκη για:

• Τη λειτουργία κεντρικής μονάδας επεξεργασίας υγρών αστικών και προ-επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων
  • Τη διάθεση/ πρόσβαση σε βιομηχανικό νερό κατάλληλο για την παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων
  • Τη διάθεση/ πρόσβαση σε πόσιμο νερό για τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της εισήγησης του, ο κ. Κουδούνης τόνισε παράλληλα ότι η Βιομηχανία αποτελεί τον πιο ζωτικό πυλώνα ανάπτυξης του Νομού, που προσφέρει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας, καλύπτοντας δηλαδή πάνω από το 40% του ενεργού πληθυσμού του Νομού.

Ιδιαίτερα στην περιοχή Οινόφυτα – Σχηματάρι οι υπάρχουσες Βιομηχανίες είναι κατ’ εξοχήν εξαγωγικές και συμβάλουν στο 15% των εθνικών εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών προϊόντων. Κατά συνέπεια περιμένουν τη στήριξη της πολιτείας και των πολιτών.

Τέλος τονίστηκε ότι η Υπεύθυνη Βιομηχανία διαθέτει τη βούληση, την τεχνογνωσία και τους πόρους που είναι απαραίτητοι για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα αναπτύσσει διαρκώς την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα και προβάλλει μέσω των ιστοσελίδων της τις κοινωνικές πολιτιστικές δράσεις της.

Οινόφυτα 12 Φεβρουαρίου 2010
Νικόλαος Κουδούνης