Ημερομηνία:
A a
More... Δελτίο Τύπου:Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ΕΑΒ    

Δελτίο Τύπου:Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ΕΑΒ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της…

More...
More... Δελτίο Τύπου:Χορηγία rapid tests     

Δελτίο Τύπου:Χορηγία rapid tests

Xορηγία rapid tests προς το Δήμο Αλίαρτου –Θεσπιέων, προκειμένου αυτά να διενεργηθούν σε δημότες, προέβη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ τομέας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

More...
More... Δελτίο τύπου:Δωρεά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης    

Δελτίο τύπου:Δωρεά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης

Ευχαριστήριο μήνυμα από την Δ/νση Δευτερ.Εκπ/σης Βοιωτίας προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας όσο και στις εταιρείες μέλη του: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ ,ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ , ΣΥΜΕΤΑΛ…

More...
More... Δελτίο Τύπου 27/01/2021    

Δελτίο Τύπου 27/01/2021

Elval Colour και Βιωσιμότητα το 2020

More...
More... Δελτίο Τύπου Διαδικτυακής Κοπής Πίτας 20ης Ιανουαρίου 2021    

Δελτίο Τύπου Διαδικτυακής Κοπής Πίτας 20ης Ιανουαρίου 2021

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω τηλεδιάσκεψης η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2015 JoomlaWorks Ltd.

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε  την 17η Οκτωβρίου 2011 στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, με εξαιρετική επιτυχία, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χωρών της ομάδας ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ, που έγινε με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Τσεχίας και με τη σύμπραξη του Συνδέσμου μας.

Συγχαρητήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κύριος Νικόλαος Κουδούνης.

pdfΠατήστε εδώ  για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,

Αξιότιμοι Κύριοι εκπρόσωποι των φίλων χωρών της ομάδας ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ,

Της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, και της Ουγγαρίας.

Κυρίες και κύριοι.

Είναι εξαιρετική τιμή για μας να σας υποδεχόμαστε εδώ στη Λιβαδειά, προκειμένου να μας παρουσιάσετε τις Χώρες σας, την οικονομία σας, τους στόχους σας και τη προοπτική τους.

Είναι σημαντική ευκαιρία να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι και από επίσημα χείλη για τα επιτεύγματά σας, να κατανοήσουμε τον τρόπο και τη διαδικασία μέσα από την οποία φθάσατε στο σήμερα και έτσι να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες εφαρμογής παράλληλων διαδρομών.

Κυρίες και κύριοι:

Σας υποδεχόμαστε σε μία εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά από την κορυφωμένη για εμάς χρηματοπιστωτική κρίση. Σε μία εποχή που προέχει η Διάσωση της Χώρας μας από τη χρεοκοπία, η επιβίωση των επιχειρήσεων ,η διατήρηση των θέσεων εργασίας που έχουν απομείνει και η αναζήτηση όχι μόνο από την πλευρά του κράτους αλλά και από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα, νέων προοπτικών και νέων κατευθύνσεων.

Η από δεκαετίες αλόγιστη κατασπατάληση των πενιχρών πόρων της χώρας μας η συμπλήρωση της με δανεικά, συνοδευόμενη από την απρονοησία την αδυναμία και την απροθυμία μας να στήσουμε τις προϋποθέσεις τους μηχανισμούς και τα κίνητρα προσέλκυσης νέων άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό, παράλληλα με τη λήψη μέτρων στήριξης και προώθησης των εγχώριων παραγωγικών μονάδων, που όχι μόνο θα αύξαναν το Εθνικό προϊόν, αλλά θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις δημιουργίας πλεονασμάτων, είναι οι αιτίες της σημερινής δεινής θέσης της Χώρας μας και των πολιτών της.

Είναι λοιπόν ,γνωστοί πλέον οι λόγοι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Είναι πλέον η ώρα της μεγάλης κινητοποίησης όλων των παραγωγικών τομέων της Ελλάδας.

Έχουμε ήδη κατανοήσει, πιστεύω, ότι οι έννοιες απόδοση, παραγωγικότητα, οικονομικότητα, δεν μπορούν πλέον να απουσιάζουν όχι μόνο από το λεξιλόγιο αλλά και από την καθημερινή πρακτική και την καθημερινή λειτουργία όλων των εργαζομένων και των στελεχών τόσο του ιδιωτικού όσο, κυρίως του Δημόσιου τομέα.

Έχουμε όλοι πλέον κατανοήσει ότι η ανάπτυξη είναι ο μοναδικός δρόμος για να ορθοποδήσει ο τόπος, να αυξήσει το παραγόμενο προϊόν, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει νέο υγιούς προέλευσης πλούτο. Όχι απλώς διαθέσιμα, που διαχέονται προς την κατανάλωση, και προέρχονται από δανεικά.

Ο μοναδικός αυτός δρόμος είναι δύσκολος. Απαιτεί αφοσίωση, απαιτεί υπομονή και επιμονή, αλλά κυρίως απαιτεί συνέπεια, ποιότητα, ευρηματικότητα και καινοτομία.

Είμαι όμως βέβαιος ότι η Ελληνική επιχείρηση, που η μαχητικότητα της διατρανώνεται πάντα μπροστά στο κίνδυνο, θα ενεργοποιηθεί για μία ακόμη φορά και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε στη μάχη της εξωστρέφειας, όπου με όπλο το επώνυμο Ελληνικό προϊόν θα προσπαθήσει να ανοίξει νέες αγορές όπου θα καθιερει τα προϊόντα της.

Κοντά μας σήμερα, κυρίες και κύριοι, εκτός υμών των υψηλών φιλοξενουμένων μας διακρίνω την παρουσία πολλών στελεχών που εκπροσωπούν πολύ αξιόλογες Βοιωτικές βιομηχανίες από αυτές που συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του εισοδήματος της Βοιωτίας, που είναι κατ΄εξοχήν εξαγωγικές επιχειρήσεις και στις οποίες θα δοθεί, πιστεύω, η ευκαιρία να έλθουν σε επαφή μαζί σας προκειμένου να ανταλλάξετε απόψεις και να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων των Χωρών μας, που είναι και το ζητούμενο της σημερινής εκδήλωσης.

Τελειώνοντας σας καλωσορίζω στη Βοιωτία και εύχομαι καλή επιτυχία στην συνάντησή μας

Ευχαριστώ.